Espanjan La Liga

Espanjan ylimmän sarjatason liigaa pidetään yhtenä maailman kovimmista jalkapalloliigoista. Sarja kantaa nimeä La Liga, ja jalkapallofanit ympäri maailman seuraavat liigan tapahtumia. Sarjassa pelaa nykyisin 20 joukkuetta ja liigan ensimmäiset pelit pelattiin jo vuonna 1929. Tällöin mukana oli ainoastaan 10 joukkuetta, joten vuosien saatossa joukkuemäärä on tuplaantunut.

Menestynein seura mestaruuksien määrällä mitattuna on Madridin ylpeys Real Madrid, jolla on mestaruuksia 33 kappaletta. Real Madrid onkin sarjan kestomenestyjä, jonka tavoitteena jokaisena vuonna ei voi olla mikään muu kuin mestaruus. Joukkueiden fanit ja erityisesti suurseurojen fanit, kuten Real Madrid ja FC Barcelona, suhtautuvat peleihin ja joukkueeseensa intohimoisesti. Mikään muu kuin mestaruus ei kelpaa. He kannattavat ja iloitsevat suurin tuntein joukkueen menestystä, mutta samaan tapaan antavat kuulua myös palautteen mikäli menestystä ei tule.

Sarjasssa on vuosien saatossa nähty jalkapallon todellisia supertähtiä, ja kaikista parhaimmat monesti haluavat itse päästä pelaamaan La Ligaa, koska sitä pidetään yhtenä maailman kovatasoisimmista. Sellaisia legendoja kuin Raul, Xavi, Iker Casillas, Ronaldo sekä Ronaldinho on nähty Espanjan jalkapallokentillä. Uudemman sukupolven tähdistä voidaan mainita argentiinalainen Lionel Messi sekä Portugalin supertähti Christiano Ronaldo. Näihin kahteen pelaajaan on myös kiteytynyt suurseurojen Real Madridin sekä FC Barcelonan välinen taisto. Jos tarkastellaan 2000-lukua, niin ainostaan kaksi muuta seuraa on onnistunut voittamaan mestaruuden 20 vuoden aikana. Nämä seurat ovat Villareal, joka on saavuttanut kaksi mestaruutta, sekä Athletico Madrid, joka ylsi yllätysmestaruuteen kaudella 2013-2014. Muutoin kaikki mestaruudet on jaettu näiden kahden suurseuran välillä.

Jalkapallon tulevaisuus näyttää edelleen positiiviselta Espanjassa. Seurat saavat valtavia sponsorisopimuksia ja joukkueille rakennetaan toinen toistaan hulppeampia stadioneja. Pelit ovat yleisesti ottaen loppuun myytyjä, joten jalkapallon Espanjan urheilulajeista numero uno!