Jääkiekon MM-kisat

Jääkiekon MM-kisat pelataan nykyisin joka vuosi ja ne ovat kaikista suosituimpia Euroopassa. Siinä missä esimerkiksi Pohjois-Amerikassa monikaan ei edes tiedä kisoja pelattavan, on Euroopassa yleensä kiekkohuumaa aina kisojen aikaan.

jääkiekon maailmanmestaruudesta kamppaillaan keväisin yleensä huhti-toukokuun vaihteessa. Useiden maiden kiekkosarjat ovat jo siinä vaiheessa loppuneet ja niinpä monien maiden parhaat pelaajat ovatkin vapaana MM-kisoja varten. Useat pelaajat haluavat edustaa omaa maataan aina kun mahdollista, ja niinpä kisojen taitotaso on yleensä korkea.

Muutamat maat ovat kahmineet itselleen useita mestaruuksia, eniten mestaruuksia on Venäjällä sekä sen edeltäjällä Neuvostoliitolla, yhteensä 27 kappaletta. Toiseksi eniten mestaruuksia on Kanadalla, jolla niitä on 26 kappaletta. Myös Tsekki ja Ruotsi ovat vuosien saatossa onnistuneet nappaamaan mestaruuden useamman kerran. Suomella sekä Yhdysvalloilla mestaruuksia on muutama kappale.

NHL:n runkosarja on ennen MM-kisoja ehtinyt jo loppua, joten jäillä nähdään useina vuosina maailman parhaita pelaajia. Pelaajien kiinnostus ei tietysti ole kauttaaltaan niin suurta, kuin vaikkapa Olympialaisissa tai jääkiekon maailman cupissa, mutta useat tähtipelaajat haluavat tulla päättämään kautensa MM-jäille. Kaukalossa on nähty monesti useita Venäjän tähtiä, kuten Alexander Ovechkin, Jevgeni Malkin ja Ilja Kovalchuk. Myös Kanadalta on nähty joinain vuosina varsinaista tähtiloistoa kun Jonathan Toews, Patrick Kane tai Sidney Crosby on nähty MM-jäillä.