Nuoren kilpaurheilun rahoittaminen lainalla

Monen tunnetun kilpaurheilijan kipinä lajiaan kohtaan syttyy jo lapsena. Maailman huipulle päästäkseen urheilijoiden onkin usein aloitettava treenaaminen mahdollisimman nuorella iällä. Tässä kohtaa tärkeää roolia näyttelevät tietysti valmentajat ja urheiluseurat, mutta samalla vanhempien asemaa nuoren tulevassa kilpaurheilijan ammatissa ei kannata vähätellä.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa lahjakkaille nuorille tarjotaan kaiken kattavia stipendejä koko ajan, mutta kotimaassa tilanne on hieman toinen, sillä stipendien määrä on pieni ja niitä jaetaan vain harvoille ja valituille. Tästä syystä tänäkin päivänä sadat suomalaiset vanhemmat pohtivat, millä keinoin nuoren tulevan kilpauran rahoittaminen voisi mahdollisesti onnistua. Yksi mahdollisuus on lainan hakeminen, mutta ennen lainasopimuksen kirjoittamista lainanhaussa kannattaa ottaa huomioon muutamia tärkeitä seikkoja.

Rahoituksen määrä riippuu monista seikoista

Uutisissa näkee usein, kuinka nuorten NHL-tähtien äidit kertovat medialle, miten he ovat rahoittaneet lastensa kilpauraa jopa satojen tuhansien eurojen edestä. Onneksi useimmissa tapauksissa rahaa ei pala jokaisen nuoren unelmaan näin paljoa, mutta se on totta, että vanhempien budjetti riippuu pitkälti siitä, mitä lajia nuori harrastaa.

Esimerkiksi ratsastus ja jääkiekko ovat varsin kalliita lajeja jo harrastuksena, puhumattakaan siitä, jos nuori lähtee havittelemaan kilpauraa. Lisäksi, mitä enemmän matkustelua ympäri Eurooppaa ja maailmaa laji vaatii, sitä enemmän myös vanhempien on sijoitettava nuoren kilpauraan rahallisesti.

On hyvä miettiä aivan ensimmäiseksi, millaisia tavoitteita nuorella itsellään on. Mitä korkeammalle hän tähtää, mitä lahjakkaampi hän on ja mitä enemmän hän on valmis treenaamaan, sitä suuremmat mahdollisuudet hänellä on myös menestyä lajissaan.

Ota huomioon nämä seikat ennen lainan hakemista

Jos näyttää siltä, että rahaa nuoren kilpauran rahoittamiseksi ei löydy mistään muualta, lainan mahdollisuutta kannattaa aina pohtia. Uusien korkokattojen ja kiristyneen kilpailun ansiosta myös vakuudettomien lainojen ehdot ovat parantuneen huimasti viimeisten vuosien aikoina. Tästä syystä kuluttajilla on käsissään yhä paremmat mahdollisuudet löytää edullinen ja joustava vakuudeton kulutusluotto.

Tänä päivänä lainaa on helppo hakea netissä, sillä vakuudettoman lainan hakuprosessi on todella nopea. Parhaimmassa tapauksessa lainarahat on mahdollista saada tilille jo saman vuorokauden aikana. Tässä tilanteessa on kuitenkin tärkeää pitää pää kylmänä, sillä suuren tarjonnan vuoksi ensimmäistä hyvältä vaikuttavaa lainaa ei kannata samalta istumalta hyväksyä.

Ennen lainasopimuksen allekirjoittamista onkin tärkeää, että lainat muistetaan kilpailuttaa. Kilpailutuksen avulla on mahdollista ensinnäkin selvittää, mitä muita kuluja lainaan liittyy nimelliskoron lisäksi. Kilpailutus tapahtuu maksuttomasti ja turvallisesti Rahalaitos-palvelussa, jolloin järjestelmä luokittelee lainatarjouksen selkeästi edullisimmasta kalleimpaan. Näin edullisen lainan löytäminen on helppo ja selkeä prosessi, johon ei kulu parhaimmillaan kuin muutama minuutti.

Vanhempien tarjoama henkinen tuki on yhtälailla tärkeää

Pelkkä rahoituksen tarjoaminen nuoren tulevan kilpaurheilun kulujen kattamiseksi ei kuitenkaan riitä. Tärkeintä on aina, että vanhemmat pysyvät lapsensa rinnalla ja osallistuvat tämän elämään mahdollisimman paljon myös kaikkein kiireisimpinä aikoina, jolloin päivät kuluvat liikkuen ja ovat täynnä kovaa treeniä.

Tie huipulle on pitkä ja nuoren on todennäköisesti tehtävä lukuisia uhrauksia matkan varrella. Tästä syystä vanhempien henkinen tuki nousee erittäin tärkeään asemaan, sillä monesti nuori voi löytää itsensä yksin tilanteesta, jossa kaikki vanhat kaverit ovat lähteneet omille teilleen ja yhteydenpito on voinut laantua.

Vaikka matkan varrella uusia tuttavuuksia ja ystävyyksiä tullaan varmasti solmimaan, on tärkeää, että vanhemmat näyttävät omalla olemassaolollaan ja tuellaan nuorelle, että hänen elämästään löytyy tukipilari, joka pysyy hänen rinnallaan, tapahtui mitä tapahtui.